Visma Solutionsin salaisen reseptin ydin ovat työntekijät. Secret Sauce -blogisarjassa tutustumme syvemmin tähän salaiseen reseptiin ja kuulemme eri tiimien kesäharjoittelijoiden kokemuksia työnteosta Visma Solutionsilla.

Tässä blogisarjan kolmannessa osassa on tuotekehityksen kesäharjoittelijoiden vuoro kertoa kokemuksistaan.

Koulun penkiltä tositoimiin

– Täällä on oppinut kahdessa kuukaudessa enemmän kuin kahden vuoden aikana koulussa, toteaa tuotekehityksen kesäharjoittelija Henri Happonen.

Muut neljä tuotekehityksen kesäharjoittelijaa komppaavat. Henri, Henna Pekkala, Matti Martikainen, Tanja Sainio ja Kristian Järvenpää aloittivat työt Netvisorin tuotekehityksessä toukokuun alussa.

Henrin, Hennan ja Matin työnkuva koostuu ohjelmoinnista Netvisor-tuotteen eri osissa. Opiskelutausta kaikilta löytyy tietotekniikan parista. Pari kuukautta Visma Solutionsilla on ollut opettavainen matka.

– Koulussa työmme ovat tosi pieniä tiedostoja verrattuna Visma Solutionsin tuotteiden koodikantaan. Monimutkaisemmat ja laajemmat kokonaisuudet tarjoavat erinomaisen tilaisuuden kehittää taitoja, Henna summaa.

Tuotekehitystiimi koostuu pitkälti ohjelmoinnin ammattilaisista, mutta myös muuta erityisosaamista tarvitaan. Kauppatieteitä opiskeleva Tanja vastaa Netvisorin kieliasusta englannin ja ruotsin kielen osalta. Maisteriopinnot tietojärjestelmätieteen alalla ja vahva kieliosaaminen olivat toivottu lisä tiimiin.

Joustavaa oppimista

Jokaisella tuotekehityksen harjoittelijalla on oma mentori, jonka työpiste on on harjoittelijan vieressä. Näin on aina helppo kysyä apua, kun sitä tarvitsee. Jokaisen harjoittelijan kanssa on myös käyty läpi henkilökohtaiset tavoitteet, mitä haluaa harjoittelujakson aikana oppia ja millaisia haaveita on tulevaisuuden uralle. Tanja kertoo olevansa erityisen iloinen mahdollisuudesta vaikuttaa työnkuvaan.

– Omien projektieni lisäksi halusin oppia lisää käyttöliittymistä. Olen päässyt seuraamaan niistä vastaavan tiimin työtä ja oppimaan uutta.

Myös data-analytiikan osaaja Kristian kiittelee harjoittelujakson joustavuutta. Kristian työskentelee kesän ajan myös toisessa ammatissaan palomiehenä Lahdessa.

– Tuntityöntekijänä minulla on mahdollisuus viedä projektiani eteenpäin silloin, kun aikatauluuni sopii, pian myös diplomi-insinööriksi valmistuva Kristian kertoo.

– Etätyönteko tuo tietysti haasteita, mutta hyvien mentorien ja toimivien yhteydenpito-ohjelmien ansiosta se on onnistunut hyvin.

Mahdollisuus kehittyä ja kehittää

Uuden oppiminen, itsensä kehittäminen ja vastuulliset projektit antavat erinomaiset eväät tulevaisuuteen. Parasta työssä on nähdä oma kädenjälki toimivassa ohjelmistokokonaisuudessa. Projektit saa toteuttaa alusta loppuun itse ja nähdä siten koko tuotekehitysprojekti alkupisteestä asiakkaan käyttönäkymään.

Kaikki harjoittelijat kokevat olevansa arvokas osa tiimiä. Oppimiaan taitoja saa myös soveltaa ja ideoitaan toteuttaa. Matti oivalsi, miten erästä ohjelmatoimintoa voisi automatisoida helppokäyttöisemmäksi, ja säästää näin asiakkaan aikaa.

– Koodia muuttamalla asiakkaan aikaisemmat kymmenen pakollista klikkausta vähenivät yhteen, hän kertoo.

Juuri automatisointi on harjoittelijoiden mielestä yksi tärkeimmistä tulevaisuuden trendeistä ohjelmistoalalla. He näkevät sen nimenomaan positiivisena; kaikki minkä voi, kannattaa automatisoida.

– Se luo tehokkuutta ja kehitystä. Ihmisten on aivan turha tehdä asioita, jotka kone voi tehdä. Näin myös työnkuvamme tuotekehityksessä saa jatkuvasti uusia haasteita, lahjakas porukka hehkuttaa.

Myöhemmin Secret Sauce blogisarjassa tutustutaan vielä tarkemmin tuotekehityksen harjoittelijoiden työpäivään toimistolla. Blogisarjan seuraavassa osassa kuullaan kokemuksia myynnin kesäharjoittelijalta. Lue ensimmäisestä Secret Sauce -blogitekstistä, mikä oikein on Visma Solutionsin salainen resepti ja tutustu myös markkinoinnin harjoittelijan kesätyöfiiliksiin.

Kirjoittaja, Tuuli Korpijaakko on kesän 2017 markkinoinnin harjoittelija. Tuuli haluaa harjoittelujaksonsa aikana kehittää taitojaan digitaalisen markkinoinnin kentällä ja oppia vaikuttavan viestinnän saloja.


Tuuli Korpijaakko työskentelee Visma Solutionsin markkinoinnissa. Teknologian uusimmista ilmiöistä innostuva Tuuli syttyy myös selkeästä ja nokkelasta viestinnästä.

Tilaa viimeisimmät blogit ja sisällöt sähköpostiisi.
1 kertaa / kk, ei spämmiä vaan hyödyllistä sisältöä.

Kunnioitamme yksityisyyttäsi emmekä jaa sähköpostiasi Visman ulkopuolelle. Katso yksityisyydensuoja.

Täytä ja lähetä alla oleva lomake - olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.

Jos sinulla on tekninen kysymys, ole hyvä ja tutustu asiakastukeen.


Etunimi

Sukunimi

Yritys

Puhelin

Sähköposti