KVA Arkkitehdit Oy on kasvanut pitkän historiansa aikana yhden miehen studiosta eri vaiheiden kautta yhdeksi alan merkittävimmistä yrityksistä. Nykyään yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu arkkitehtisuunnittelun, sisustussuunnittelun ja rakennuttamisen lisäksi myös kiinteistönomistajille ja yrityksille tarkoitettu työympäristön ja toimitilojen kehittämispalvelu MyWorkPlace.

Vahvat kasvutavoitteet omaava KVA Arkkitehdit luotsaa toimintaansa ja kasvustrategian toteutumista ValueFrame PSA -ratkaisun avulla. ”Vuonna 2004 pääsimme mukaan Tekesin rahoittamaan pk-sektorin ICT-projektiin. Edellytyksenä oli, että projektiin kytketään mukaan liikkeenjohdon konsultti arvioimaan liiketoimintaprosessejamme. Aloitimme prosessin käymällä läpi IT-järjestelmiämme, ja sen aikana huomasimme, että myös strategiatyö pitää tuoda ajan tasalle. Johtamisen järjestelmä puuttui. Tämän tuloksena käynnistyi toiminnanohjausjärjestelmän hankinta. Konsultti esitteli eri vaihtoehtoja, joista ValueFrame tuntui meistä oikealta ja luonnolliselta vaihtoehdolta. ValueFrame PSA -toiminnanohjausjärjestelmä otettiin yrityksessä käyttöön alkuvuodesta 2005”, kertoo pitkän uran KVA Arkkitehtien palveluksessa tehnyt toimitusjohtaja Jean Andersson.

ValueFrame ennen kaikkea johtamisen järjestelmä

Toiminnanohjausjärjestelmälle asetetut tavoitteet painottuivat toimialalle tyypillisesti erityisesti projektien seurantaan. ”Aikaisemmin keskitettyä seurantaa ei oikeastaan ollut, vaan seurannan vastuu oli projektipäälliköillä”, Andersson muistelee. ”Jo ensimmäisen vuoden aikana järjestelmästä alettiin saada irti selkeästi hyödynnettävää raportointia”. Yritys hoitaa myös laskutuksen ValueFramen avulla.

”Kolme vuotta sitten yrityksessämme käytiin läpi varsinainen strategia, viime vuonna uudistettiin henkilöstöstrategia ja palkitsemisjärjestelmät. Strategiaan on määritelty tiettyjä osa-alueita, joissa haluamme vahvistaa asemiamme, esim. toimistoliikerakentamisen puolella. ValueFramen avulla voimme varmistua siitä, että sekä strategiaan, henkilöstöhallintoon että taloudenhallintaan löytyy kaikki tarvittavat mittarit”, Andersson kuvailee ValueFramen hyötyjä.

Ensin strategiatyö, sitten järjestelmät sitä mittaamaan

”Voisin ehdottomasti suositella ValueFramea muillekin arkkitehtitoimistoille”, Andersson kiittelee ja jatkaa: ”Toimialamme luonne painottaa projektikohtaista kannattavuuden seurantaa, jonka pohjalta tehdään mahdolliset tulevat korjausliikkeet. ValueFrame tarjoaa tähän kattavat välineet. Erityisesti pienissä toimistoissa mennään tyypillisesti ad hoc -periaatteella, joten suosittelen strategian kirkastamista ja dokumentointia ennen järjestelmän hankintaa. Järjestelmälle asetettujen tavoitteiden pitää perustua yrityksen strategiaan ja tavoitteisiin, ja samalla yrityksen johdolla pitää tietysti olla näkemystä yli tämänhetkisen tilanteen tulevaisuuteen”.

”Omasta mielestäni nykyaikana ei voi enää toimia kannattavasti tai kasvuhakuisesti ilman toiminnanohjaus- ja johtamisjärjestelmää”, Andersson lopettaa.

Myös KVA Arkkitehtien oma toimisto Lauttasaaressa on suunniteltu MyWorkPlace-palvelutuotteen mukaisesti ja kasvutavoitteet huomioiden.
www.kva.fi


Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 175 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.

[contact-form-7 id="4615" title="Myynnillinen yhteydenottopyyntö"]